Vinnare av Naturpassen!

  • 5 nov 2023
  • Orientering

I sommar har vi haft två olika Naturpass att välja på. Det traditionella naturpasset i skogen vid Larv och Cykelpass runt Vara mot Vedum, Essunga, Hyringa och Levene. 
Bland deltagarna har vi dragit totalt 9 vinnare.

Ryda SK - Vinnare av Naturpass 2023

I sommar har vi haft två olika Naturpass att välja på. Det traditionella naturpasset i skogen vid Larv och Cykelpass runt Vara mot Vedum, Essunga, Hyringa och Levene. 
Bland deltagarna har vi dragit totalt 9 vinnare.

Naturpasset i skogen:
Göran Johansson, Mariestad
Kent Lindberg, Herrljunga
Marcus Kallin, Vara
Fredrik All, Tråvad

Cykelpasset:
Mona Björk Pettersson, Vara
Anders Ingvarsson, Vara
Ingvar Johansson, Kvänum
Therése Andersson, Vara
Kent Johansson, Grästorp

Jätteroligt att så många köper våra pass och ger sig ut i skog eller på cykel och letar kontroller! Vi har fått många fina positiva kommentarer från alla er som uppskattar det arbete vi lägger ner på att ordna trevliga cykelrundor eller skogsturer. Vi försöker att ha lagom långa rundor på cykelvänliga vägar och alternerar turerna åt olika håll från Vara tätort. För att få variation på cykelrundorna kan det ibland bli att man får korsa någon mer trafikerad väg som väg 47 eller E20. Vi försöker också få med någon mindre grusväg där inte så många har cyklat tidigare, utan kan upplevas som ny för de flesta.

Vad gäller skogspasset byter vi skogsområde mellan åren för att få lite olika terräng. I år har vi använt skogen vid Larv, en fin skog som har uppskattats av flera. En del kontroller kan upplevas som svårare eller lättare beroende på vilket håll man väljer att ta kontrollen från.

I år har vi sålt 94 cykelkartor och 63 skogskartor. Något färre jämfört med förra året då vi sålde 106 cykel- och 67 skogskartor. Av de kartor som sålts är det mindre än hälften som lämnat in svar. För att vara med i dragningen av klubbens priser behöver man tagit hälften av kontrollerna. Vi har valt detta eftersom vi vill uppmuntra dem som kanske är ute i skogen för första gången och letar kontroller, eller att det är en barnfamilj som är ute på cykel och vissa sträckor blir för långa. Glädjande nog är det ändå ca 80 % av alla inlämnade svarskuponger som tagit alla kontroller och ibland är det kanske bara några få svar som saknas. Några som tagit alla kontroller önskar till och med att vi har fler kontroller!

Rätt svar för bilderna på cykelkartans kontroller: 1 N, 2 Z, 3 P, 4 I, 5 S, 6 B, 7 Q, 8 E, 9 C, 10 Y, 11 J2,  12 Ö, 13 U, 14 W, 15 D, 16 X, 17 J, 18 H, 19 Ä, 20 A, 21 D2, 22 E2, 23 K, 24 G2, 25 A2, 26 H2, 27 R, 28 L, 29 I2, 30 M, 31 V, 32 B2, 33 F2, 34 O, 35 F, 36 G, 37 K2, 38 Å, 39 T, 40 C2

Vi har nu dragit vinnarna och startat upp arbetet med nästa års kontrollpunkter. Nästa års cykelkarta kommer att omfatta rundor från Vara mot Sparlösa, Levene, Uvered och Jung. Även nästa år kommer vi att ha foton vid kontrollpunkten. För att få grönska på fotona så ni lättare ska kunna se rätt plats på bilderna har vi redan nu i sommar varit ute och tagit foton. Till våren får vi förstås ge oss ut igen och kontrollera bilderna så att allt stämmer.   
Nästa års skogspasset kommer att vara i Ryda vid Almesåsen och söderut mot Kocklanna.

Stort tack till Sporttorget och Biblioteket i Vara, samt Conditori Lifweni, Levene för att ni alltid är så positiva och hjälper oss att sälja kartor!

Tack även till alla er som köper våra kartor! Hoppas på återseende nästa sommar!

Ryda SK
/Fredrika och Maria