Vinnare av Naturpassen

  • 2 nov 2022
  • Orientering

Vinnarna av Naturpsset är dragna. Tack alla som köper våra kartor. Hoppas på återseende nästa  sommar!

Ryda SK - Vinnare av Naturpass 2022

I sommar har vi haft olika Naturpass att välja på. Det traditionella naturpasset i Kocklannaskogen vid Arentorp och Cykelpass runt Vara, St Levene, Hällum, Fyrunga, Tråvad och söderut mot Vedum.

Bland deltagarna har vi dragit totalt 10 vinnare.

Naturpasset i skogen:

Kristina Fredriksson, Vara
Daniel Johansson, Grästorp
Ingrid Cleasson, Göteborg
Ann-Charlotte Johansson, Kvänum

Cykelpasset:

Mona Björk Pettersson, Vara
Anders Ingvarsson, Vara
Ann-Sofi och Krister Björk, Vara
Anneli Bäckdén, Vara
Irene Enarsson, Vara
Janne och Camilla Karlsson, Stora Levene

Jätteroligt att så många köper våra pass och ger sig ut i skogen eller på cykel och letar kontroller! Vi har fått många fina positiva kommentarer från alla er som uppskattar det arbete vi lägger ner på att ordna trevliga cykelrundor eller skogsturer. Vi försöker att ha lagom långa rundor på cykelvänliga vägar och att alternera turerna åt olika håll från Vara tätort. För att få variation på cykelrundorna kan det ibland bli att man får korsa någon mer trafikerad väg som väg 47 eller E20. Vad gäller skogspasset byter vi skogsområde mellan åren för att få lite olika terräng. En del kontroller kan upplevas som svårare eller lättare beroende på vilket håll man väljer att ta kontrollen från.

I år har vi sålt 106 cykelkartor och 67 skogskartor. Att jämföra med förra året då vi sålde 111 cykel- och 97 skogskartor. Av de kartor som sålts är det cirka hälften som lämnat in svar. För att vara med i dragningen av klubbens priser behöver man tagit hälften av kontrollerna. Vi har valt detta eftersom vi vill uppmuntra dem som kanske är ute i skogen för första gånger och letar kontroller, eller att det är en barnfamilj som är ute på cykel och vissa sträckor blir för långa. Glädjande nog är det ändå ca 75% av alla inlämnade svarskuponger som tagit alla kontroller och ibland är det kanske bara några få svar som saknas. Några som tagit alla kontroller önskar till och med att vi har fler kontroller!

Rätt svar för bilderna på cykelkartans kontroller:

1 X, 2 J2, 3 O, 4 C, 5 A, 6 K2, 7 W, 8 F, 9 M, 10 H, 11 A2, 12 K, 13 N, 14 U, 15 Z, 16 D, 17 R, 18 Q, 19, I2, 20 J, 21 H2, 22 E, 23 F2, 24 Ö, 25 B, 26 G2, 27 G, 28 S, 29 B2, 30 Y, 31 V, 32 D2, 33 L, 34 E2, 35 P, 36 Å, 37 Ä, 38 C2, 39 I, 40 T

Vi har nu dragit vinnarna och startat upp arbetet med nästa års kontrollpunkter. Nästa års cykelkarta kommer omfatta rundor från Vara mot Vedum, Essunga, Hyringa och Levene. Även nästa år kommer vi att ha foton vid kontrollpunkten. För att få grönska på fotona så ni lättare ska kunna se rätt plats på bilderna har vi redan ni i sommar varit ute och tagit foton. Till våren får vi förstås ge oss ut igen och kontrollera att bilderna så att allt stämmer. I år har det varit många kluriga vattendrag och nästa år blir det andra roliga bilder!

Stort tack till Sporttorget och Biblioteket i Vara, samt Conditori Lifweni i Levene för att ni alltid är positiva och hjälper oss sälja kartor!

Tack även till alla er som köper våra kartor! Hoppas på återseende nästa sommar!

Ryda SK

/Fredrika och Maria