Vinnare av Naturpass 2021

  • 3 nov 2021

I sommar har vi haft två olika Naturpass att välja på. Det traditionella naturpasset i Rydaskogen vid Almesåsen och Cykelpass runt Vara, St Levene, Jung, Tråvad och Arentorp.Bland deltagarna har vi dragit totalt 11 vinnare.

I sommar har vi haft två olika Naturpass att välja på. Det traditionella naturpasset i Rydaskogen vid Almesåsen och Cykelpass runt Vara, St Levene, Jung, Tråvad och Arentorp.

Bland deltagarna har vi dragit totalt 11 vinnare.

Naturpasset i skogen:

Carola B Tengroth, Vara

Birgitta Ahlberg, Vara

Thore Andersson, Vara

Marcus Kallin, Vara

Kia o Peter Holm, Vara

 

Cykelpasset:

Kent Johansson, Grästorp

Gun o Erik Nilsson, Vara

Carina o Jan-Erik Svantesson, Vara

Lars-Åke Svantesson, Vara

Anders Ingvarsson, Vara

Thomas Karlsson, Vara

 

Jätteroligt att så många köper våra pass och ger sig ut i skog eller på cykel och letar kontroller! Vi har fått väldigt många fina positiva kommentarer från alla er som uppskattar det arbete vi lägger ner på att ordna trevliga cykelrundor eller skogsturer. Vi försöker att ha lagom långa rundor på cykelvänliga vägar och alternera turerna åt olika håll från Vara tätort.

 

I år har vi sålt 111 cykelkartor och 97 skogskartor. Jämfört med förra året då vi sålde 139 cykel- och 85 skogskartor. Detta innebär färre cykelkartor i år, men roligt nog har fler hittat ut i skogen! Av de kartor som sålts är det ca hälften av cyklisterna och en tredjedel av skogsorienterarna som lämnat in svar. För att vara med i dragningen av klubbens priser behöver man tagit hälften av kontrollerna. Vi har valt detta eftersom vi vill uppmuntra dem som kanske är ute i skogen för första gången och letar kontroller, eller att det är en barnfamilj som är ute på cykel och vissa sträckor blir för långa. Glädjande nog är det ändå ca 75 % av alla inlämnade svarskuponger som tagit alla kontroller och ibland är det kanske bara några få svar som saknas. Några som tagit alla kontroller önskar till och med att vi har fler kontroller!

Rätt svar för bilderna på cykelkartans kontroller: 1 V, 2 J2, 3 F, 4 H, 5 N, 6 B, 7 G,     8 J, 9 Z, 10 C2, 11 W, 12 T, 13 Ö, 14 R, 15 C, 16 D, 17 Q, 18 L, 19 G2, 20 Y, 21 P,   22 A, 23 M. 24 D2, 25 E, 26 F2, 27 E2, 28 U, 29 S, 30 Ä, 31 B2, 32 H2, 33 A2, 34 Å, 35 O, 36 K, 37 I2, 38 K2, 39 X, 40 I

 

Vi har nu dragit vinnarna och startat upp arbetet med nästa års kontrollpunkter. Nästa års cykelkarta kommer att omfatta rundor mot Levene, Hällum, Tråvad och Vedum. Även nästa år kommer vi att ha foton vid kontrollpunkten. För att få grönska på fotona så ni lättare ska kunna se rätt plats på bilderna har vi redan nu i sommar varit ute och tagit foton. Till våren får vi förstås ge oss ut igen och kontrollera bilderna så att allt stämmer. Mycket kan hända och träd eller skyltar kan hinna försvinna innan nästa vår och sommar. 

 

Nästa års skogskarta blir över Kocklanna och ner mot Stallberg.

 

Stort tack till Sporttorget, Vara och Conditori Lifweni, Levene för att ni alltid är så positiva och hjälper oss att sälja kartor!

 

Tack även till alla er som köper våra kartor! Hoppas på återseende nästa sommar!

 

Ryda SK

/Fredrika och Maria