Inbrott x 4

  • 27 okt 2014

På kort tid har Ryda SK drabbats av två inbrott. Natten mellan 23 och 24 oktober skedde det första inbrottet. Natten mellan 26 och 27 oktober det andra inbrottet. Tidigare under året har inbrott skett vid två tillfällen.

Första gången har obehöriga tagit sig in i källaren på Ryda Bygdegård och brutit upp dörrar till klubbrum och förråd. Där har man ställt till med stor oreda men även tagit färgskrivare, lamineringsmaskin och tagit med sig ett helt säkerhetsskåp.

Vid det andra inbrottet stals en högtryckstvätt. Man passade även på att bryta sig in hos Arentorp Helås FK's utrymme i källaren på bygdegården och i deras friliggande förrådsutrymme. Det gjordes även inbrottsförsök i Ryda Bygdegård med två trasiga ytterdörrar som följd.

Vid två tidigare inbrott under året stals bla en TV, en dator och priser ur prisskåpet.

"Sparbössan" i källaren har vid alla fyra tillfällen rensats på sitt innehåll; dusch- och bastupengar till ett okänt värde.

Vi ber att tips och andra iaktagelser lämnas till polisen på telefon 11414.

Styrelsen har nu till uppgift att se över vad som saknas och utarbeta en plan för att förhindra framtida inbrott. Tills dess kommer inga nya inventarier att införskaffas.