Hoppa till sidans innehåll

Vinnare av årets Naturpass

31 OKT 2020 08:00
139 cykelpass och 85 naturpass blev sålda och nu har 12 vinnare dragits. Jätteroligt att så många ger sig ut i skogen eller på cykel och letar kontroller! Hoppas på återseende nästa sommar!
  • Uppdaterad: 31 OKT 2020 08:00

I sommar har vi haft två olika Naturpass att välja på. Det traditionella naturpasset i Rydaskogen och Cykelpass nordväst från Vara mot Arentorp/Hyringa/Täng och Levene.

Bland deltagarna har vi dragit totalt 12 vinnare.

Naturpasset i skogen:

Örjan Eriksson, Vargön

Pernilla Lund, Vara

Karl Delin, Vara

Håkan Karlsson, Vara

Bo Karlsson, Grästorp

 

Cykelpasset:

Ingeborg och Göran Trofast, Vara

Birgitta Karlsson, Tun

Marie Boxe, Vara

Kerstin Andersson, Vara

Carina Svantesson, Vara

Camilla Karlsson, St Levene

Barbro Andersson, Vara

 

I år har vi sålt 139 cykelkartor och 85 skogskartor. En rejäl ökning från förra året då 91 cykel- och 50 skogskartor såldes. Gissar att ökningen till viss del beror på corona samt att fler upptäckt våra kartor. Av de kartor som sålts är det ungefär hälften som lämnat in svar. För att vara med i dragningen av klubbens priser behöver man tagit hälften av kontrollerna. Vi har valt detta eftersom vi vill uppmuntra dem som kanske är ute i skogen för första gången och letar kontroller, eller att det är en barnfamilj som är ute på cykel och vissa sträckor blir för långa. Glädjande nog är det ändå ca 75 % av alla inlämnade svarskuponger som tagit alla kontroller och ibland kanske det bara är två svar som saknas!

 

Jätteroligt att så många köper våra pass och ger sig ut i skog eller på cykel och letar kontroller! Vi har fått väldigt många fina positiva kommentarer från alla er som uppskattar det arbete vi lägger ner på att ordna trevliga cykelrundor eller skogsturer. Vi försöker att ha lagom långa rundor på cykelvänliga vägar och att alternera turerna åt olika håll från Vara tätort. I år hade vi gjort en längre runda mot Täng där sträckan blev mellan 5 och 6 mil beroende på var man startade. Kanske en lång sträcka, men valdes med tanke på trevlig cykelväg och möjligheten att stanna och ta en rast på Mäjens glass på vägen!

 

De cykelrundor vi föreslår är bara som förslag på cykelturer. Man kan ta kontrollerna i vilken ordning man själv vill och behöver inte följa föreslagna rundor.

 

Vi har nu dragit vinnarna och startat upp arbetet med nästa års kontrollpunkter. Nästa års cykelkarta kommer även att omfatta rundor mot Jung och Tråvad. För att variera kommer vi att ha foton istället för frågor på kontrollpunkten. För att ni lättare ska kunna se rätt plats på bilderna har vi redan nu i sommar varit ute och tagit foton. Till våren får vi förstås ge oss ut igen och kontrollera bilderna så att allt stämmer. Mycket kan hända och träd eller skyltar kan hinna försvinna innan nästa vår och sommar. På årets cykelkarta hade några problem med att förklara vägskylten på fråga 33. I våras när vi letade kontrollpunkter fanns här en Mötesplatsskylt, men den hade försvunnit under sommaren.

 

Stort tack till Sporttorget, Vara och Conditori Lifweni, Levene för att ni är så positiva och hjälper oss att sälja kartor!

 

Tack även till alla er som köper våra kartor! Hoppas på återseende nästa sommar!

Skribent: Linn Eriksson
E-post: Adressen Gömd

Vi finns även på:

 

 

 

sisu_webb_banner_190x190_samverkan 

Postadress:
Ryda SK
Almesåsen
53496 Vara

Besöksadress:
Almesåsen
53496 Vara

Kontakt:
Tel: 051212180
E-post: This is a mailto link